Slik kan du velge kategorier for bedriftsprofilen

Administrer bedriften din

Kategorier er beskrivelser av bedrifter. Med kategorier kan du settes i kontakt med kunder som søker etter produktene eller tjenestene du tilbyr.

Hvis primærkategorien din for eksempel er «Pizzarestaurant», kan Google vise bedriften din i lokale søkeresultater når noen søker etter restauranter, italienske restauranter eller pizza. Kategorien din er én av mange faktorer som har innvirkning på den lokale rangeringen av bedriften din på Google. Finn ut mer om lokal rangering.

Kategorien kan også brukes for å tilordne bedriften en stedsetikett, men dette avhenger av bedriftens virksomhetsområde.

Velg ønsket kategori

Velg en primærkategori som oppsummerer bedriften din i sin helhet – og vær spesifikk. Når du begynner å skrive inn navnet på den aktuelle kategorien, kan du velge den direkte fra en rullegardinmeny som vises.

• Du kan for eksempel velge «Neglesalong» i stedet for «Salong».

Hvis du ikke finner kategorien du ønsker, kan du velge en mer generell kategori, men den skal fortsatt gi en dekkende beskrivelse av bedriften din. Du kan ikke opprette egendefinerte kategorier.

Avdelingskategorier

Velg tilleggskategorier for å informere kundene om spesielle avdelinger eller tjenester. Du bør imidlertid ikke legge til kategorier for alle produktene eller tjenestene bedriften tilbyr. Bruk så få kategorier som mulig fra den angitte listen for å beskrive bedriftens kjernevirksomhet.

• Hvis du for eksempel har en dagligvarebutikk som også omfatter et apotek og en delikatessebutikk, bør du velge «Dagligvarebutikk» som primærkategori. Du kan deretter legge til «Apotek» og «Delikatessebutikk» som tilleggskategorier. Finn ut mer om valg av kategorier.

Hvis bedriften din inneholder offentlige avdelinger som er uavhengige av virksomheten din, bør de ha egne profiler. Ikke legg til kategorier for slike avdelinger i bedriftens hovedprofil.

• Hvis du for eksempel driver et helsestudio med en selvstendig drevet kafédel, ber vi deg om å ikke legge til «Kafé»-kategorien. I stedet bør personen som driver kafeen, lage sin egen bedriftsprofil og bruke «Kafé» som primærkategori. Finn ut mer om avdelinger.
Kategorispesifikke funksjoner

Avhengig av bedriftskategorien du har valgt, kan det hende du ser spesialfunksjoner du har tilgang til i bedriftsprofilen din. Eksempel:

Viktig: Hvis du legger til en ny eller endrer en eksisterende kategori for bedriften din, kan du bli bedt om å bekrefte bedriften på nytt. På denne måten får Google bekreftet at bedriftsinformasjonen er korrekt.

Legg til eller rediger kategorier i Søk og Maps

1. Gå til bedriftsprofilen din. Se hvordan du finner profilen din.
  2. Slik endrer du bedriftsinformasjonen:
    • I Google Søk velger du Endre profilen.
    • I Google Maps velger du Endre profilen og så Bedriftsinformasjon.
  3. Velg Bedriftskategori under «Info».
    • Slik legger du til eller endrer primærkategorien din: Skriv inn ønsket kategori i «Primærkategori»-feltet, og velg den så blant alternativene som vises.
    • Slik kan du legge til tilleggskategorier: Klikk på Legg til en ny kategori. Skriv inn ønsket kategori i «Tilleggskategori»-feltet, og velg den så blant alternativene som vises.
  4. Velg Lagre.